Ford reservdelar

Välj ditt fordon

Sök via fordon

Välj en modell
Välj ett fordon
  Välj din bil  
eller

Sök via registreringsnummer

Ford - biljätten från Detroit

Som en av bilbranschens giganter och en av världens största biltillverkare finns det få människor som inte känner till detta bilmärke. Sedan starten 1903 har Ford tillverkat alla typer av bilar. Ford är idag den femte största tillverkaren av bilar i världen.

Fords olika modeller och vanliga problem hos dessa

Ford har en stor mängd olika modeller. Här har vi samlat information och vanliga problem hos de allra vanligaste modellerna i Sverige, så att du som Ford-ägare kan hålla ett extra öga på eventuella problem hos just din bil.

Ford Focus

Denna bilserie är en mellanstor bil som tillverkats sedan 1998. Bilen var en efterträdare till Ford Escort och Ford Laser. Denna bil är idag världens mest sålda bilmodell och är inne på sin tredje generation.

Ett vanligt problem med tidiga Ford Focus är att generatorn ofta slutar fungera efter ett par år. Detta beror på att en kabel till generatorn var felmonterad. Så ifall din bil får kortslutning eller överhettas ofta kan detta vara problemet.

Ett annat vanligt fel är att oljefiltret lossnar, vilket leder till oljeläckage.

Det finns också problem med Viper-motorer som tillverkades mellan 2003 och 2005. Dessa motorer kunde ta in vatten vilket ledde till att motorn överhettades.

Ford Mondeo

Ford Mondeo är en större bilmodell, som tillverkats sedan 1993. Bilen är inne på sin fjärde generation.

Många Mondeo har problem med sina bromsar. Alltifrån ABS-krångel till att bromsarna låser sig är vanliga problem hos bilmodellen.

Det är också vanligt att de främre bildäcken slits snabbare än vad som är vanligt ifall de har för lågt lufttryck i däcken. Så ifall du varit ute på bilsemester är det bra att fylla på med lite extra luft.

På nyare diesel-modeller finns det också ett problem med att turbon läcker olja in i motorn vilket kan leda till allvarliga motorproblem.

Ford Fiesta

Som en av de äldre bilmodellerna i världen som fortfarande tillverkas är Fiestan en riktig långkörare. Den första Fiestan rullade ut från Ford-fabriken 1976 och sedan dess har Ford fabriker över hela världen tillverkat olika Fiesta-modeller.

Under de senaste fem åren har denna bilmodell haft en hel del problem. Bland annat med kopplingspedaler, växellåda, och dörrlås.

Ett annat vanligt problem är att de inre dörrhandtagen lätt går sönder. Även problem med att gummilisten runt bildörrarna enkelt lossnar.

Till sist förekommer det många rapporter om att bromsklossar slits mer än vad som är vanligt.

Beställ reservdelar till din Ford på nätet

Att köpa bildelar blir ofta en dyr affär. Men ifall du köper dina bildelar online från Mister-Auto är detta nödvändigtvis inte längre sant. Genom att ha hela vår verksamhet på nätet ser vi till att det enda du betalar för vid en beställning är bildelen i sig själv.

Med över 300.000 bildelar i vårt sortiment och med verksamhet i över 20 länder har vi bildelen du letar efter.

DIN KATALOG