Ford Mondeo bildelar

Välj ditt fordon

Sök via fordon

Välj modellen på din MONDEO
Välj motorn på din MONDEO
  Välj din bil  
eller

Sök via registreringsnummer

Historik för MONDEO genom Mister Auto

Ford Mondeo är en familjesedan skapad av den amerikanska tillverkaren Ford. Den ser dagens ljus 1993 då den efterträder den legendariska Sierra. Den väljs till årets europeiska bil 1994. Ford Mondeo existerar nu sedan 4 generationer.

Den första generationen tar sin början 1993 och avslutas 1996. Denna modell tillverkas i Genk i Belgien. Det bör sägas att Ford investerar i detta projekt från och med 1986 och lägger ner inte mindre än 6 miljarder dollar på att skapa bilen. Lyckligtivs följer en kommersiell succé för Ford som under många år känner av ekonomiska problem i Europa. Modellen Clipper (kombi) gör entré 1997 för att förstärka utbudet.

Från och med juni 1996 gör Ford Mondeo II entré i hopp om att få fart på modellens avtagande försäljning. Karossen ändras något, fram- och bakljus modifieras för att bli mer moderna och kylargrillen blir mer kromad och sexig. Mondeo II lämnar plats åt den tredje generationen från och med 2000.

Ford Mondeo III säljs därmed från oktober 2000. Den kom att ritas om 2 gånger; den första 2003 och den andra 2005. Med denna generationen börjar Ford om från början. Modellen får därför ett helt nytt chassi och en alldeles ny design. Både diesel- och bensinmotoriseringarna ses över och förbättras; de blir mindre förorenande, mer högpresterande och mer ekonomiska. Ford Mondeo III lanseras som SW (kombi) och i supersportversionen ST220.

2007 lämnar den tredje generationen plats åt den fjärde. Det är i James Bond-filmen Casino Royal som den stora allmänheten kan beundra Ford Mondeo IV:s alldeles nya linjer. Denna modell är fortfarande aktuell, men den amerikanska tillverkaren räknar inte med att stanna där. Vi kommer således snart att få lära känna den femte generationen av Ford Mondeo.

Köp av bildelar till MONDEO sorterade efter modell

MONDEO I (GBP)
MONDEO I Sedan (GBP)
MONDEO I Kombi (BNP)
MONDEO II (BAP)
MONDEO II Sedan (BFP)
MONDEO II Kombi (BNP)
MONDEO III (B5Y)
MONDEO III Sedan (B4Y)
MONDEO III Kombi (BWY)
MONDEO IV (BA7)
MONDEO IV Sedan (BA7)
MONDEO IV Turnier (BA7)
DIN KATALOG