Saab reservdelar

Välj ditt fordon

Sök via fordon

Välj en modell
Välj ett fordon
  Välj din bil  
eller

Sök via registreringsnummer

Sök efter modell för att hitta bildelar till Saab

Saab – Trollhättans stolthet

Nästan alla svenskar vet att Saab var en av två bilmärken som tillverkades i Sverige. I Saabs fall låg hela produktionen av bilar i Trollhättan. Företaget startades 1949.

Den ursprungliga upplagan av Saab gick i konkurs 2012, men har under senare år återuppstått igen under kontroll av företaget NEVS .

Saabs olika modeller och dess vanligaste problem

Till skillnad från Volvo var kvalitet inte alltid första prioritet när det kom till Saabs tillverkning. Många äldre modeller hade till exempel allvarliga rostproblem. Men bilar från senare delen av 90-talet fram till idag håller i regel högre kvalitet. Med detta sagt har alla modeller sina egna problem som du som bilägare bör vara uppmärksam på.

Saab 9-3

Likt Saab 9-5 har denna modell ofta problem med oil-sludge. Alltså att motoroljan bryts ned vilket påverkar motorn negativt och i värsta fall kan motorn fallera helt. Så extra underhåll av motorn kan vara nödvändigt och oljebyte rekommenderas göras oftare än vanligt. Ett annat vanligt problem är att de bakre bromsskivorna lätt blir rostiga.

En annan sak som är viktig att hålla koll på är avgassystemet, som lätt rostar. Speciellt på äldre modeller.

Saab 9-5

Saab 9-5 var Saabs kombimodell, och tillverkades mellan 1997 till 2011. Bilen uppskattades främst för sina fina köregenskaper och sin höga säkerhet. Men det finns en hel del problem med bilen.

Likt Saab 9-3 har denna modell många motorproblem. Redan ett par år efter lansering konstaterade ett svenskt försäkringsbolag att bilarna hade felbyggda motorer. Bland annat finns det problem med vevhusventilation, och oil-sludge. Hög oljeförbrukning och problem med kamkedjan är andra problem. Så extra koll på motor och kamkedja krävs.

Även bakre stötdämpare slits alldeles för fort, och behövs oftast bytas efter 6000 mil.

På äldre modeller kan även växellådan kärva, vilket kräver ett dyrt byte

Beställa reservdelar till Saab från Mister-Auto

Är du trött på att betala för mycket för bildelar? Då är Mister-Auto för dig. Genom att inte ha fysiska butiker och verkstäder ser vi till att det enda du behöver betala för är just din bildel. Vi har också nära samarbeten med några av världens största tillverkare.

Med verksamhet i över 20 länder kan du vara försäkrad om att vi har bildelen du letar efter. Köp dina reservdelar idag för ett bättre pris och en enklare vardag.

DIN KATALOG