Toyota reservdelar

Välj ditt fordon

Sök via fordon

Välj en modell
Välj ett fordon
  Välj din bil  
eller

Sök via registreringsnummer

Toyota – Japansk kvalitet

Toyota är en av världens absolut största biltillverkare, och ett av världens största företag över huvudtaget. Faktum är att företaget från sin start till idag tillverkat över 200 miljoner bilar, och idag tillverkar Toyota över 10 miljoner bilar per år.

Företaget har en lång historia, men började tillverka fordon först 1934. Företaget tillverkar idag bilar under varumärkena Toyota, Lexus, Hino, Lexus, Ranz, och Scion.

Företaget har sitt huvudkvarter och majoriteten av sin tillverkning i sitt hemland, Japan.

Olika Toyota-modeller och dess problem

Över tid har Toyota byggt upp ett anseende som ett bilmärke med hög kvalitet. Men alla bilmodeller har problem. Det finns alltid en eller två saker som en bilägare bör hålla koll på.

Toyota Auris

Denna bil är en av Toyotas mellan-modeller och har funnits på marknaden sedan 2006. En ny generation av bilmodellen släpptes 2012.

Denna modell kan ibland tappa i prestanda eller ge ifrån sig svart rök från avgasröret. Dessa problem beror på att ett valv i avgassystemet som blockerats.

Det kan också finnas problem med gnisslande dörrar. Detta kan fixas genom smörjning.

Slutgiltligen drar bilen oftast mer motorolja än en vanlig bil. Detta problem går inte att åtgärda, men bilägare bör hålla koll på bilens oljenivåer. Helst med en viss regelbundenhet.

Toyota Avensis

Toyota Avensis är en familjekombi som först började tillverkas 1997. Denna bilmodell är inne på sin tredje generation. 2012 förändrades bilens utseende något.

Ett vanligt problem är att dieselfiltret blir blockerat. Ett vanligt tecken på detta är att det börjar lukta diesel i bilens kupé. Ifall du är händig kan du tvätta ditt dieselfilter relativt enkelt.

Ett annat problem som framförallt drabbar äldre modeller är att styrningen börjar låta eller gnälla. Detta kan vara ett tecken på att styrväxeln behövs bytas.

Det kan även finnas problem med fukt som kommer in i de främre strålkastarna.

Toyota Yaris

Toyota Yaris är en av bilmärkets mindre bilar, och har tillverkats sedan 1999. Bilen är sedan 2013 inne på sin tredje generation och är en av världens vanligaste bilar.

Luftkonditioneringen kan oftast orsaka problem hos denna bilmodell. Du kan testa din luftkonditionering genom att sätta temperaturen så kallt som möjligt. Ifall luften fortfarande inte är kall har du antagligen ett problem med luftkonditioneringens kompressor. Denna kompressor behöver du då byta.

Det finns också problem med de bakre hjullagren. Hos Toyota Yaris slits dessa oftast ut snabbare än hos andra bilar. Ett vanligt symptom på detta är ett skallrande ljud när du svänger i låga hastigheter. Hjullagren behövs bytas ut för att åtgärda problemet.

Köp reservdelar online från Mister-Auto

Ifall du letar efter reservdelar till din Toyota har du kommit rätt. Hos Mister-Auto hittar du bildelen du letar efter för ett billigt pris.

DIN KATALOG